Κολοκυθόπιτα Αλμυρή

- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το πλιγούρι για να ρουφήξει τα υγρά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
- Προσθέτουμε το μείγμα της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά .
- Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα και λαδώνουμε κάθε φύλο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης και τα υπόλοιπα φύλλα πάλι με λίγο λάδι ανάμεσα σε κάθε φύλλο.
- Χαράζουμε την πίτα και την αλείφουμε με λίγο γάλα ή νερό για να γίνει τραγανό το φύλλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Κολοκύθα στον Ατμό
Υλικά- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες (με ελαιόλαδο)
- 2 συσκευασίες κολοκύθα στον ατμό κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 πιπεριά κόκκινη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη
- 1/2 πιπεριά πορτοκαλί
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- λίγο ξερό δυόσμο
- 3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι
- 1/2 κιλό ανθότυρο
- 250 γραμμάρια φέτα
- 3 αυγά
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
