Μπουκίτσες με παντζάρι και τζατζίκι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Εκτέλεση
- Στο μπλέντερ, βάλτε τα παντζάρια, το σκόρδο,το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και πολτοποιήστε τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Κόψτε κάθε φύλλο πίτας κάθετα σε 3 κομμάτια. Αλείψτε το κάθε κομμάτι με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια βάλτε 2 κουταλάκια του μείγματος με το παντζάρι στην κάθε λωρίδα. Τυλίξτε τα σε μπουκιές και τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο ψησίματος.
- Αλείψτε την κάθε μπουκιά με λιωμένο βούτυρο και ψήστε για 18-20 λεπτά.
- Ενώ ψήνονται οι μπουκιές , φτιάξτε τo συνοδευτικό dip.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι,το ταχίνι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ.
- Διακοσμήστε το dip με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρετε με τις μπουκίτσες.
Παντζάρι στον ατμό
Υλικά- 2 Συσκευασίες παντζάρι στον ατμό
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένα
- 1 γιαούρτι
- 1/2 λεμόνι στυμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 7 φύλλα πίτας
- 75γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- Ένα γιαούρτι
- Δύο κουταλιές ταχίνι
- Μισό λεμόνι στυμένο