Σάλτσα Παντζάρι (Dip)

  Βράζουμε τα ντοματάκια για λίγα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν Ψήνουμε τις πιπεριές φλωρίνης Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πολτοποιούμε το παντζάρι στον ατμό στο μούλτι, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και τα ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα και το αλάτι ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ Παντζάρι στον Ατμό Υλικά 400 γρ. παντζάρια στον...

Γλυκές Μπάλες Κολοκύθας με Χουρμάδες

Βάλτε τους χουρμάδες να μουλιάσουν σε νερό, για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τους. Βάλτε την βρώμη, τα πεκάν, τον πουρέ κολοκύθας , τους σπόρους Chia , το σιρόπι σοκολάτας, την κανέλα , την βανίλια και το αλάτι, στο multi. Αναμείξτε τα, έτσι ώστε η βρώμη και τα πεκάν, να είναι...

Σπιτικά Ζυμαρικά με Παντζάρι

Βάζουμε τα Παντζάρια στον Ατμό, στο Multi και τα κάνουμε πολτό. Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκάνη κάνοντας μια λακουβίτσα που θα ρίξουμε το αυγό,αλάτι και εναλλάξ το γάλα με τον πολτό πατζαριού. Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο τον πολτό η ζύμη και να πάρει ροζ χρώμα προσέχοντας να έχουμε...

Καλαμπόκι με βούτυρο και παρμεζάνα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο. Βάζετε το καλαμπόκι στην σχάρα και το ψήνετε 15 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακό και έτοιμο. Σε ένα μικρό μπώλ, συνδιάζεται το βούτυρο, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Αλείφετε τα καλαμπόκια όσο είναι ζεστά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένη...

Καλαμπόκι με Σκόρδο και Μαϊντανό

Στο μούλτι , βάζουμε τα υλικά μας και τα πολτοποιούμε. Παίρνουμε τα καλαμπόκια στον Ατμό και τα αλοίφουμε ένα - ένα, με ένα πινελάκι από το μείγμα μας. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή πάνω σε σχάρα, στο γκριλ της κουζίνας μας. ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ Καλαμπόκι ελληνικό Υλικά 2-4 καλαμπόκια •2-4 κουτ. γλυκού...

Κολοκυθόπιτα Αλμυρή

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές. Προσθέτουμε το πλιγούρι για να ρουφήξει τα υγρά. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και προσθέτουμε τα αυγά...

Κέικ με Μήλο και Καρότο

Σε ένα μπωλ προσθέτετε το σπορέλαιο, τον χυμό και την ζάχαρη, ανακατεύωντας. Στο μείγμα προσθέτετε το κονιάκ, την σόδα, το μήλο, το καρότο, την κανέλα και τα καρύδια. Προσθέτετε το φαρίν-απ, στο τέλος . Το μοιράζετε σε 2 βουτυρωμένες/ αλευρωμένες φόρμες ψωμιού και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο για...

Κέικ καρότο με σταφίδες

Τρίβουμε καρότα για 3 γεμάτα φλιτζάνια τσαγιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλέυρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη & το αλάτι. Σε δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά & τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σπορέλαιο, τις σταφίδες & το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με...

Κοτόπουλο με καρότο

Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε όλα τα λαχανικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο,το μέλι,αλάτι,πιπέρι & τα ανακατεύουμε για να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε το δενδρολίβανο ή το θυμάρι & ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 15 λεπτά, ίσα να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. Ξεφουρνίζουμε το ταψί, τακτοποιούμε τα κομμάτια του...